Мешканці Прикарпаття сплатили до бюджету понад 76 мільйонів гривень податкового боргу


Саме стільки з початку року органами Міндоходів області забезпечено надходжень в рахунок погашення податкового боргу. З цих коштів 66,6 млн.грн. надійшло до Державного бюджету та 9,4 млн. грн. – до місцевих бюджетів.

Щоб погасити заборгованість платників податків, фахівці Міндоходів проводять усі передбачені чинним законодавством практичні і профілактичні заходи. Так, з початку року за рішеннями судів різних інстанцій з банківських рахунків боржників стягнуто інкасовими дорученнями та вилучено готівкових коштів в сумі 3,7 млн. грн.; за виконавчими документами стягнуто 2,9 млн.грн. податкового боргу; надходження до бюджету від підприємств, які перебувають в процедурі банкрутства, склали 58,5 млн.грн. Крім цього, боржниками самостійно погашено податковий борг на суму 10,9 млн.грн.

Нагадаємо, Податковим кодексом України надано можливість органам доходів і зборів при встановленні загрози виникнення, накопичення або непогашення податкового боргу розстрочувати та, в особливих випадках, відстрочувати кредитоспроможним платникам податків грошові зобов’язання та податковий борг. Загалом, з початку року на Прикарпатті до бюджетів усіх рівнів забезпечено поступлення розстрочених податкових зобов’язань (податкового боргу) на загальну суму 22,5 млн.гривень.