Мешканку Івано-Франківщини покарали штрафом у 850 гривень за спробу крадіжки телефона


Зловмисниця, яка намагалася вкрасти зі супермаркету мобільний телефон вартістю 190 гривень, заплатить штраф у розмірі 850 гривень.

Таке покарання призначив Стрийський міськрайонний суд 58-річній мешканці Івано-Франківської області, яку впіймали на спробі крадіжки у Стрию.

У середині грудняСтрийського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від диспетчера Державної служби охорони про те, що в одному зі супермаркетів міста невідома особа намагалася викрасти  мобільний телефон.

Працівники міліції встановили, що крадійкою виявилася 58-річна мешканка Долинського району Івано-Франківської області. Жінка з акційного стелажу взяла мобільний телефон вартістю 190 гривень, який поклала у свою сумку та, не розрахувавшись за товар у касі, намагалася залишити приміщення магазину. Біля виходу з торгового закладу її зупинили працівники охорони та викликали правоохоронців.

У судовій залі жінка, яка до цього не мала проблем зі законом, щиро розкаялася у вчиненому та просила суворо її не карати. За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 15 (замах на злочин), частиною першою статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, суд, врахувавши всі обставини справи, призначив жінці покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень.

Нещодавно вирок вступив у законну силу, повідомили у відділі зв'язків з громадськістю ГУМВСУ у Львівській області.