Міграційники розповіли, чи можуть прикарпатці зробити паспорт у "червоній" зоні


З 23 січня на території Івано-Франківської області встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом.

Багатьох цікавить, яким чином це позначиться на роботі підрозділів міграційної служби, адже питання оформлення документів завжди були актуальними у повсякденному житті кожної людини.

У Міграційній службі Івано-Франківської області заспокоюють – жодних змін у режимі роботи та порядку обслуговування громадян наразі не передбачається.

Отже, у цей період міграційна служба Прикарпаття працюватиме за усталеним графіком, оформлення та видача біометричних документів, вклейка фотографій у паспорт-книжечку при досягненні 25- чи 45-річного віку здійснюються за звичною процедурою, але, увага, - з дотриманням санітарно-епідеміологічних норм.

"Важливо для відвідувачів – 99 відсотків персоналу апарату Управління і територіальних підрозділів пройшли повний курс вакцинації. Очікуємо від людей толерантності, дотримання маскового режиму і соціальної дистанції у приміщеннях служби. Інформуємо, що, як і раніше, на період дії карантину оформити паспорт громадянина України у вигляді ID-картки – це справді просто. Замінити паспорт-книжечку на ID-картку або оформити закордонний паспорт може кожен громадянин України за бажанням у будь-якому підрозділі міграційної служби Івано-Франківської області незалежно від місця реєстрації", - кажуть у службі.

Нагадуємо, що не тільки для зручності, але й для уникнення масового контакту з людьми, в усіх територіальних підрозділах міграційної служби Івано-Франківщини працює сервіс «Електронна черга».

Зареєструватися в електронну чергу можна на сайті ДМС України за посиланням: https://dmsu.gov.ua/services/online.html.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!