МОН спонукає школи закуповувати посібники наближених видавництв?


— Звертаємо увагу на те, що всі попередньо видані навчальні посібники для учнів 1-х, 2-х та 5-х класів загальноосвітніх навчальних закладів видані раніше(до 2012 року) не відповідають новим навчальним програмам, які діятимуть з 1 вересня 2013 року та надалі використовуватися у навчально-виховномупроцесі не можуть, — йдеться у листі регіональним управлінням освіти і науки та Інститутам післядипломної педагогічної освіти за підписом заступника міністра МОН Бориса Жебровського.

На думку голови парламентського комітету з питань науки і освіти Лілії Гриневич, це — обмеження педагогічної свободи учителів.

— Нова ініціатива МОН з обмеження педагогічної свободи вчителів: заборонити використовувати навчальні посібники для 1, 2 і 5-х класів, виданих до 2012 року, і тих, що були рекомендовані Міносвіти. Тобто, учитель не матиме права скористатися збірниками завдань, наприклад, з математики, виданими раніше, навіть якщо вони є дуже корисними для навчання дітей. Чи бачите якесь логічне пояснення для цього цинічного рішення МОН, аніж цілком меркантильна мета — спонукати школи закуповувати навчальні посібники кількох наближених видавництв, які отримали грифи МОНу останнім часом? — коментує депутат на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Як повідомляли ”Вікна”, нещодавно Арсеній Яценюк та Лілія Гриневич привітали Вадима Слободяна з Івано-Франківська, який отримав тричі по 200 балів на ЗНО.