Музичні школи Калуша знову об’єднають?


Як і передбачалося, рішення, яке прийняли депутати Калуської міської ради у середу про відміну свого рішення про об’єднання музичних шкіл, не стало остаточною крапкою у питанні музичних шкіл міста. Як стало відомо «Вікнам», нині у музичних школах збирають підписи у викладачів про те, щоб висловити недовіру голові профспілкового комітету музичної школи №1 та провести перевибори.

За інформацією «Вікон», у четвер, 12 вересня, після сесії міської ради, яка відбулася днем раніше, відбулася зустріч керівництва, заввідділів та викладачів, які стоять на позиції об’єднання шкіл. А нині у школах відбувається збір підписів про те, щоб висловити недовіру діючій голові профспілки музичної школи №1 Наталії Осташ та провести дострокові перевибори.

Наталія Осташ гостро опонувала міському голові Ігореві Насалику, коли він зустрічався із викладачами музичних шкіл перед сесією. А міський голова навіть припустив, що це саме вона їздила до Міністерства культури із клопотанням про відміну даного дозволу на об’єднання шкіл. Як відомо, 6 вересня Мінкультури відкликало свого листа, у якому дозволяло об’єднання музичних шкіл.

На зустрічі із викладачами Ігор Насалик виловив думку про те, що дискусія ведеться лише із кількома людьми. Адже більшість учителів у залі поводили себе досить пасивно і не виявляли тих протестних настроїв, які були у березні. Очевидно, цих «кількох людей» вирішили просто позбутися.

Такі дії наводять на роздуми про те, що міська влада вирішила довести ідею із об’єднанням музичних шкіл до логічного завершення. Тобто — провести процедуру наново, отримавши усі дозволи від Мінкультури та ОДА, витримавши процедуру та «пропустивши» рішення через сесію міської ради. 

Як уже повідомляли “Вікна”, у середу депутати міської ради відмінили своє рішення про об’єднання музичних шкіл та відкликали апеляційну скаргу. . Підставою стало рішення Калуського міськрайонного суду за позовом прокуратури міста. Інтереси третьої сторони — профкому дитячої музичної школи - у суді представляв помічник народного депутата Ігор Очкур.