Українським дипломатам розсилають підозрілі пакунки - вже 31 випадок у 15 країнах


Компанія терору проти українських дипломатів безпрецедентна за своїми масштабами не лише в контексті України, але і на світовому рівні — 31 випадок в 15 країнах.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у Фейсбуці.

Погрози нашим дипломатам продовжують надходити. Вже тиждень як українські посольства і консульства функціонують в режимі посилених заходів безпеки, кордонів поліції, приїздів кінологів, піротехніків та криміналістів, як от на фото в цьому дописі з Польщі.

Так, за словами міністра, за останні дві доби підозрілі пакунки надійшли до посольств в Італії, Польщі, Португалії, Румунії та Данії, а також консульства в Гданську.

Загалом зафіксовано 31 випадок в 15 країнах: Австрія (1), Ватикан (1), Данія (1), Іспанія (5), Італія (4), Казахстан (1), Нідерланди (1), Польща (6), Португалія (2), Румунія (2), США (1), Угорщина (2), Франція (1), Хорватія (1), Чехія (2).

На всіх конвертах зазначається одна й та ж сама адреса відправника: автосалон Tesla в німецькому містечку Sindelfingen. Зазвичай, відправлення відбувалося із поштових відділень, які не були обладнані системами відеоспостереження. Зловмисники також вживали заходів, аби не залишити на пакунках слідів своїх ДНК.

"Це, зокрема, вказує на професійний рівень втілення цієї акції. Я на постійному зв’язку із моїми колегами-міністрами закордонних справ, українські посольства взаємодіють із іноземною стороною в контексті розслідування всіх випадків погроз. Вдячний також правоохоронним органам України, які також оперативно розпочали слідство... Я не пригадую випадків в історії, коли така кількість посольств і консульств однієї країни піддавалася таким масованим атакам за такий короткий проміжок часу. Але як би не намагалися вороги залякати українську дипломатію, нічого в них не вийде", - зазначив Кулеба

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!