На 11-12 вересня готується сесія Івано-Франківської обласної ради по сланцевому газу?


Як повідомили в "Нашій Україні", на 11-12 вересня готується сесія Івано-Франківської обласної ради. Наразі триває збір голосів, щоб забезпечити кворум.

Причиною позачергової сесії стало питаня голосування за сланцевий газ. Як стверджує джерело, "Свобода" та частина фракції "Батьківщини" готові дати згоду на видобуток Шеврону взамін на голосування провладних фракцій за звільнення з посади гендиректора ОТБ "Галичина" Ольги Бабій, повідомляє Стик.

Нагадаємо, 20 серпня івано-франківські депутати відмовили американській фірмі "Шеврон" у видобутку сланцевого газу на Прикарпатті. Тоді "за" проголосували фракція Партії регіонів, їхні сателіти та фракція "Нашої України" за винятком Михайла Андрусяка. Дерегував голованням нашоукраїнців Руслан Гусак. Зокрема, активно агітувала за "сланець" Ольга Бабій.

2 вересня, за словами голови комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради Олексія Балицького, депутати Івано-Франківської обласної ради одержали від Кабінету міністрів України відредаговану версію Угоди про розподіл вуглеводнів. В новій редакції угоди із 137 зауважень повністю врахували 14 пропозицій Івано-Франківської облради, а 35 – частково.