На Донеччині правоохоронці евакуювали монахів — окупанти вдарили ракетами по храму


російсько-окупаційні війська завдали авіаудару по храму в селі Богородичне Донецької області, у підвалі якого жили й укривалися приблизно сотня служителів церкви — монахині, монахи та діти.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ, пише Громадське.

Люди не постраждали. Натомість скит на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних Радість» Святогірської лаври було зруйновано.

Поліцейські разом із військовими, прикордонниками та теробороною вмовили богослужителів виїхати у більш безпечне місце. Евакуаційним транспортом правоохоронці вивезли більш як 40 жінок, 20 дітей та чоловіків.

Також правоохоронці врятували життя п’ятьох людей з інвалідністю — мешканців села, які не в змозі були вибратися самостійно.

Ситуація у регіоні

На Донеччині росіяни обстрілюють по всій лінії фронту від Мар’їнської до Лиманської громади. За добу пошкоджено 27 житлових будинків та 8 споруд цивільної інфраструктури.

У Мар’їнській громаді окупанти обстріляли школу в Єлизаветівці. Під мінометний обстріл потрапила Красногорівка, більша частина міста знеструмлена. Під обстрілом знову опинився Авдіївській коксохімічний завод та житлові квартали міста, а також Нью-Йорк та Суха Балка.

На Світлодарському напрямку росіяни пошкодили електропостачання до Новолуганського, але фахівці вже його відновили.

За добу в області загинули 3 людини та ще 4 зазнали поранень.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!