На Франківщині викрадене з-під хати авто знайшли за "гарячими слідами"


У неділю вранці 33-річний житель міста Снятин вийшов на подвір’я і очам не повірив. Місце стоянки залишеної звечора «шістки» було порожнім. Він стривожено почав телефонувати друзям, знайомим чи не брали, чи не знають. Та марно. Вірити, що злодії полакомилися на непрестижне авто не хотів, але довелося. Переконавшись, що автомобіль викрадено, чоловік повідомив у міліцію.

Особовий склад працівників ДАІ було відразу орієнтовано на розшук викраденого автомобіля ВАЗ-2106 з обійстя по вул. Грушевського. Пошуки розпочались невідкладно. Опитування сусідів, перегляд камер відео спостереження біля супермаркету розташованого за кілька десят метрів дещо визначили коло підозрюваних.   

 В ході проведених пошукових заходів автомобіль було знайдено в с.Прутівка в урочищі «Трилівське», куди завбачливі зловмисники заховали його від людського ока. Знайдено не тільки автомобіль, але й трьох осіб, жителів району, які його викрали. Двом молодим хлопцям – по 19. На разі дані особи затримані та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання Снятинського райвідділу міліції. Крім того вилучено два автомобілі на яких зловмисники вчинили злочин. На разі автівки поміщено на території райвідділу, як речовий доказ скоєного злочину. Свою вину підозрювані визнали повністю. Даний факт зареєстровано в ЄРДР та розпочато кримінальне провадження за ст.289 ч.1 КК України, згідно  якої винним  передбачено позбавлення волі від 3-ох до 5-ти років.

На запитання до одного із затриманих хлопців чи  була ця крадіжка заздалегідь запланованою та чи усвідомлювали відповідальність за наслідки своїх дій, юнак повідомив, що все відбувалося спонтанно. Побачивши автомобіль, відімкнені дверцята автівки, ключі в замку запалювання  вони без зусиль та на жаль, без роздумів викрали легковик. 

Окрім того затриманих перевіряють і на причетність до інших злочинів: крадіжок пального  з баків автомобілів, магнітофонів з салонів, коліс з автомобілів, які останнім часом почастішали в райцентрі.

Державтоінспекція ж застерігає, щоб власники автотранспорту не були надто безпечними, дбали про схоронність своїх автівок і не залишали їх незамкненими та легкодоступними для зловмисників.