На Прикарпатті після паводку відновлюють сім дамб


Понад 20 мільйонів гривень з 50-ти освоїло Дністровське басейнове управління водних ресурсів на відновлення семи дамб та двох берегоукріплень, які зруйнував паводок у червні цього року.

Про це Суспільному Карпати повідомив керівник установи Роман Михайлюк.

"50 мільйонів - це перший транш з резервного фонду Кабміну на відновлення гідротехнічних споруд, які постраждали під час стихії. Якраз цих коштів і вистачить на дев’ять обєктів, - розповідає Роман Михайлюк. - Ми спочатку написали на 86 першочергових мільйонів, які були потрібні. Але, на жаль, скоротили до 50-ти. Тому ми із 17-ти об’єктів дійшли до дев’яти. Це ті, які підійшли, щоб повноцінно їх відновити".

Начальник Дністровського басейнового управління водних ресурсів Роман Михайлюк

Начальник Дністровського басейнового управління водних ресурсів Роман Михайлюк

Лагодити пошкоджені водозахисні споруди почали у шести селах Івано-Франківської області. Зокрема, на ремонт дамб на Лімниці у селах Середній Бабин та Перевозець Калуського району передбачено 8,5 мільйона гривень. На дамбу у селищі Заболотів виділили 9,5 мільйона.

Річка Чечва у селі Верхній СтрутиньРічка Чечва у селі Верхній Струтинь

Найбільше грошей - 10,5 мільйона гривень - передбачено на відновлення дамби на ділянці Коломия-Воскресинці на річці Прут. Найменше - 2,9 млн грн - на берегоукріплення річки Чечва у селі Верхній Струтинь Рожнятівського району.

Річка Рибниця у селі СмоднаРічка Рибниця у селі Смодна

На 90 % виконали роботи з берегоукріплення річки Рибниця у селі Смодна Косівського району і 60 % робіт вже оплатили.

Ще на трьох - у селі Шешори, Старий Лисець та Кийданці - лагодити об’єкти почали із 16-го вересня.

У Дністровському БУВР запевняють, що роботи проводять відповідно до календарного графіка та проєктно-кошторисної документації.

Роман Михайлюк зазначає, що у 2008-му році (коли була повінь -ред.) для Івано-Франківської області було виділено близько півтора мільярда гривень на усі завдані стихією збитки: і на комунальні заклади, і на відшкодування затоплених будинків місцевим жителям, і на господарства, дороги і берегоукріплення.

"Для нас тоді виділили 124 мільйони. Близько 40 об’єктів відновили за ці кошти. Була написана державна програма на півтора мільярда гривень у цінах 2010-го року, щоб повноцінно вирішити питання протипаводкового захисту в Івано-Франківській області. За 12 років ця програма була профінансована на 3 % від об’єму", - пояснює начальник Дністровського басейнового управління водних ресурсів Роман Михайлюк.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!