На Прикарпатті понад 96 тисяч переселенців отримали фінансову допомогу


На Прикарпатті понад 96 тисяч переселенців отримали фінансову допомогу від міжнародних організацій.

Про це йшлося під час координаційної зустрічі з міжнародними донорами та гуманітарними організаціями, які підтримують внутрішньо переміщених осіб, інформує ІФ ОДА.

Зокрема, зазначалося, що фінансову підтримку на загальну суму 20 мільйонів доларів отримали 96 800 осіб-переселенців. Ці кошти надавали 11 міжнародних організацій-партнерів. Наразі триває процедура призначення міжнародної допомоги для ще дев’яти тисяч ВПО.

При цьому зауважувалося, що розглядається нова модель фінансової підтримки цієї категорії осіб, за якої буде враховуватися географічний, соціально-економічний показники і ступінь вразливості. Наприклад, якщо на Сході України (у зоні «гарячих точок») допомогу надаватимуть усім за сформованими списками, то на Заході країни будуть враховуватися показники прожиткового рівня, вразливість категорії населення (як-от особи з інвалідністю, багатодітні сім’ї, люди похилого віку), розглядатиметься можливість отримання допомоги заявником від держави.

Своєю чергою заступниця голова обласної державної адміністрації Людмила Сірко повідомила, що в області допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам відповідно до рішення Уряду (а це – для дорослих осіб – 2000 грн, для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 грн) виділено та профінансовано для 86 254 переселенців. Загальна сума виплачених коштів становить 1 062 596 247 грн.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!