На Прикарпатті Азаров побажав працівникам «Карпатнафтохіму» великої зарплати і впевненості у майбутньому


Сьогодні Прем’єр-міністр України Микола Азаров завітав з робочим візитом на Прикарпаття, де взяв участь у ряді заходів. Зокрема, у відкриття виробництва поліетилену потужністю 100 тисяч тонн в рік на підприємстві «Карпатнафтохім».

Як повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо», це виробництво майже рік було зупинено, через що 3 тисячі людей були змушені працювало лише на ¾ робочих днів в тиждень. Зупинку виробництва спричинила несприятлива ситуація на ринку нафтохімічної продукції. А також через те, що держава не повертала ПДВ. Та нещодавно ситуація змінилась – Уряд сплатив ПДВ у розмірі 868 тисяч гривень.

Завдяки поверненню коштів сьогодні відбулось урочистий запуск основго цеху із виробництва поліетилену за участі Глави Уряду. Також найближчим часом буде запущено цехи етилену і полівінілхлориду, які також були зупинені.

Під час урочистостей Микола Азаров поділився враженнями від поїздки та зауважив:

«Івано-Франківська область розвивається, що засвідчує запуск цього виробництва . Дане підприємство потребує державної підтримки і воно її має. Метою робочої поїздки було ознайомлення з проблемами в області та знаходженням шляхів, яким чином центральна влада може допомогти в їх вирішенні. Ці питання я вже обговорив із головою Івано-Франківської облдержадміністрації Михайлом Вишиванюком», - повідомив Прем’єр-міністр.

Наостанок Микола Азаров побажав працівникам «Карпатнафтохіму» великої зарплати і впевненості у майбутньому.