На Прикарпатті будуть звільняти керівника Держархбудконтролю Василя Рудницького


На сьогоднішній колегії Івано-Франківської облдержадміністрації голова ОДА Михайло Вишиванюк після розгляду питання про звіт Державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області вирішив підняти питання про звільнення керівника цієї структури Василя Рудницького.

На засіданні колегії від імені держархбудконтролю звітував Володимир Кобилянський. Після його доповіді, Михайло Вишиванюк похвалив його за вражаючі цифри роботи. «Але скажіть таку річ. Обласну адміністрацію закидують скаргами на незаконне будівництво і захоплення території. На які скарги ви відповіли і які будівництва зупинили», – звернувся Вишиванок.

Проте Володимир Кобилянський зміг назвати лише будівництва житлового будинку в селі Пнів Надвірнянського району. Щодо Івано-Франківська, Кобилянський не зміг зв’язані ні слова.

Як приклад бездіяльності Державного архітектурно-будівельного контролю в Івано-Франківській області голова громадського комітеті по боротьбі з корупцією назвав об’єкт за адресою вулиця Мазепи, 35а в Івано-Франківську. Згідно оприлюдненої інформації, підприємство «Прогресбуд» ніколи не зверталося до управління архітектури і мустобудування Івано-Франківського міськвиконкому по містобудівні умови і обмеження.

До обговорення будівництва по вулиці Мазепи, 35 в Івано-Франківську приєднався і депутат міської ради Юрій Соловей. Він заявив, що має цілий перелік документів, що засвідчують незаконність даного будівництва. Також Юрій Соловей попросив Михайла Вишиванюка розглянути доцільність перебування начальника Держархбудконтролю Василя Рудницького на займаній посаді.

Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк підтримав ініціативу і заявив, що питання про звільнення Василя Рудницького піднімуть на рівні центрального керівництва Держархбудконтролю.