На Прикарпатті державі повернули майна на 45 мільйонів гривень


Господарський суд Івано-Франківської області задовольнив позов прокуратури області та визнав за державою право власності на будівлю інженерного корпусу Українського державного конструкторсько-технологічного інституту транспорту АПК і господарські споруди вартістю майже 45 млн грн, які розташовані в центрі Івано-Франківська, повідомили у відділі зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

Начальник Головного управління представництва в суді, захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень Олег Кучер розповів: "Прокурорською перевіркою встановлено, що спірні приміщення є об’єктами державної власності та перебувають у користуванні зазначеного інституту на праві оперативного управління" - зазначив прокурор, повідомляє УНН .

Водночас, за його словами, право власності на них за державою не було оформлено, що позбавляло можливості в повній мірі використовувати їх для реалізації державних потреб і надавало можливість різним установам та організаціям вживати активні дії, спрямовані на встановлення за ними права власності на будівлі.

"З метою запобігання незаконного оформлення права власності на вказані приміщення іншими особами, прокуратура Івано-Франківської області звернулась до суду з відповідним позовом" - підсумував О. Кучер.