На Прикарпатті готуються відзначати День Батька


У неділю, 15 вересня, в Івано-Франківську з ініціативи громадських організацій за підтримки департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації відзначатиметься День Батька.

«Прагнемо, щоб у суспільстві почали плекати повагу до чоловіка, - зазначив на прес-конференції, розповідаючи про захід, заступник директора департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Дутчак. – При цьому важливо сформувати шанобливе ставлення не лише до фахових досягнень чоловіків, а й їх участі у виховному процесі, збереженні родинних цінностей».

Упродовж цього тижня в обласному центрі Прикарпаття організатори Дня Батька запланували провести дебати про роль чоловіків у виховному процесі, практичний семінар про стосунки у сім’ї та відповідальність при цьому батька і матері, свято батьківської поезії, тренінг «Тато, мама і я».

15 вересня відзначення Дня Батька розпочнеться урочистою ходою громадських організацій та молодих родин Прикарпаття вулицями обласного центру. О 16.00 у парку імені Тараса Шевченка – концертно-розважальна програма за участю вокальної школи Ірини Батюк та Ірини Шабан.

 

Довідково

Вперше про започаткування Дня Батька почали говорити у 1910 році в США. Лише через 56 років цей день там став національним святом. Нині свято чоловіків-батьків на офіційному рівні відзначають вже у багатьох країнах. Святкуючи, наголошують на особливій ролі батька, який має бути відповідальним за народження дітей, їх виховання, розвиток гармонійних стосунків у сім’ї.

В Україні День Батька планують святкувати на державному рівні, починаючи вже з наступного року.