На Прикарпатті молодик під покровом ночі крав побутову техніку


Працівники карного розшуку Калуського міськвідділу міліції встановили особу чоловіка, який скоював крадіжки комп’ютерної техніки.

Із заявою про скоєння правопорушення до правоохоронців звернувся 31-річний житель району. Чоловік повідомив, що невідома особа шляхом пошкодження вікна проникла в його приміщення майстерні, звідки викрала монітор, мобільний телефон та нетбук.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники розшукали 29-річного злодія, який спеціалізувався на крадіжках. На рахунку в затриманого щонайменше шість епізодів правопорушень.

Після затримання з’ясувалося, що калушанин у минулому році вже відбував покарання за скоєння крадіжок.

Схема крадіжок була доволі одноманітною. Молодик в нічний час проникав до приміщень, де було багато офісної техніки, звідки швидко цупив речі. Зокрема спеціалізувався на крадіжках камер відеоспостереження (на його рахунку 10 викрадених камер), також просив в перехожих громадян телефону, щоб подзвонити, після чого з ним втікав в невідомому напрямку.

Останнім часом злодій забирав усе підряд, що бачив, зазначають правоохоронці. Всі ці речі оперативникам вдалося вилучити. І зрештою фігурант справи зізнався у скоєнні шести крадіжок.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за вчинення кримінального правопорушення за частиною третьою статті 185-ї (Крадіжка), Кримінального кодексу України поєднана з проникненням у житло, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.