На Прикарпатті найбільш затребувана професія продавця


В Івано-Франківській області у першому півріччі 2013 року на ринку праці найбільший попит був на продавців продовольчих товарів.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомили в Івано-Франківському обласному центрі зайнятості.

«Серед вакансій, які надійшли до Прикарпатських центрів зайнятості від роботодавців, крім продавців, також були затребуваними водії, підсобні робітники та кухарі. В Івано-Франківську ситуація схожа. Найбільш затребувані продавці продовольчих та непродовольчих товарів, водії автотранспортних засобів, кухарі, в’язальники схемних джгутів, кабелів та шнурів», - розповідає заступник директора Івано-Франківського обласного центру зайнятості Любов Остап’як.

Любов Миколаївна повідомила, що за перше півріччя 2013 року в Івано-Франківській області не мали попиту оператори котельні, бухгалтери, економісти, юристи та опалювачі.

«По зазначених професіях пропозиція робочої сили найбільше перевищувала попит на неї. В Івано-Франківську складно знайти роботу менеджерам з реклами, економістам, бухгалтерам, юристам та викладачам навчальних закладів», - зауважила Остап’як.

Щодо загальної статистики безробітних, то з початку року в службі зайнятості Івано-Франківської області на обліку перебувало 43840 осіб, з них 27193 особи зареєстровано у січні-червні 2013 року.

«В Івано-Франківську перебувало на обліку 7363 особи, з них 4542 особи зареєстровано вже цього року. У 1-му півріччі 2013 року обласний центр зайнятості працевлаштував 18435 осіб, з них - 3077 осіб влаштував на роботу Івано-Франківський міський центр зайнятості», - повідомила Любов Миколаївна.