На Прикарпатті планують відкривати завод із випуску мінеральних вод


Верховинщина колись славилася лікувальними мінеральними водами "Буркут", "Верховинська", випускались солодкі води "Тархун", "Груша", котрі не поступалися за якістю відомим українським маркам.
инкових умовах утримати досягнуту планку виробництва та збуту. Полиці крамниць заполонив величезний асортимент газованої води із різними смаками в пет-пляшках, але не верховинського розливу. А підприємці Верховинщини так і не спромоглися відновити випуск ні мінеральної, ні столової води, залишившись у цьому виробництві на узбіччі, повідомляє "Верховина". 
 
Підприємець із с.Білоберізка Микола Дудидра давно мріяв відновити колишню славу району із випуску мінеральних вод. Свої мрії планує втілити в життя.
 
Як каже підприємець, уже виготовлено усі відповідні документи, впорядковано джерело, вода з котрого пройшла усі необхідні аналізи. Майже готове приміщення для встановлення обладнання. Завершується реконструкція другого поверху.
 
Найбільш кошторисна стаття видатків – придбання обладнання для розливу столової води. Але М.Дудидира не впадає у відчай: "Якщо підготовчі роботи й надалі йтимуть за планом, то вже у наступному році верховинці та гості краю питимуть столову воду "Довбушева вода", виготовлену у Білоберізці". Завдяки відкриттю підприємства з розливу столової води, планується створити близько двадцяти робочих місць.
 
Приємно те, що подібні проекти підприємницької діяльності підтримує районна влада, котра, згідно прийнятих програм, передбачила 140 тисяч гривень для надання безвідсоткових короткотермінових кредитів підприємцям. Коор­ди­націй­на рада при РДА затвердила 50 тис грн із цієї суми підприємцю з Білоберізки М.Дудидрі на реалізацію корисної справи.
 
У переддень Дня працівників харчової промисловості хочемо побажати Миколі Дудидрі успіху у його нелегкій справі – повернення слави Верховинщині – краю мінеральних вод.