На Прикарпатті службовці Державної інспекції сільського господарства порушували права підприємців


За фактами зловживання службовим становищем та підроблення документів посадовцями Державної інспекції сільського господарства в Івано-Франківській області розпочато кримінальне провадження.

За результатами прокурорської перевірки встановлено, що окремі посадовці інспекції зловживали своїм службовим становищем. Так, всупереч встановленому порядку впродовж минулого року чиновники проводили в деяких випадках безпідставні перевірки підприємців. Крім того, в акти перевірок додержання вимог земельного законодавства інспектори вносили неправдиві відомості про відмову від підпису керівниками підприємств та виносили приписи на усунення виявлених порушень. 

Водночас, щоб створити видимість успіхів у роботі та переслідуючи корисливі мотиви, інспектори за результатами нібито проведених позапланових перевірок складали фіктивні акти щодо суб’єктів господарювання, чим грубо порушували конституційні засади підприємницької діяльності. 

За результатами перевірки, прокуратурою міста Івано-Франківська розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст. 364 та ч.1 ст.366 КК України. Наразі триває досудове розслідування.