На Прикарпатті відкрили ще один сільський садок


До цього часу проблемою жителів с.Жалибори та навколишніх сіл залишалося відсутність дитячого садочку. Однак, 24 вересня 2013 року, в результаті реалізації проекту «Попередження торгівлі людьми шляхом мобілізації громад і соціальної роботи», відбулося відкриття дошкільного навчального закладу «Казочка».

Під навчально-виховний комплекс було надано приміщення колишньої Жалиборівської сільської ради, яке реконструйовано та переобладнано для потреб дітей. На проведення робіт з капітального ремонту використано понад 200 тис. грн. коштів вищезгаданого проекту, районного та сільського бюджетів. У планах місцевої влади – обладнання спортивного та ігрового майданчиків для дошкільнят.

На святкові урочистості завітали представники районної влади, Швейцарського бюро співпраці в Україні, ЗУРС, освітяни, духовенство та громадськість села.

Після перерізання символічної червоної стрічки відбулося освячення приміщення дитячого садочку отцем  Володимиром.

«Цей заклад відкрито на виконання соціальних ініціатив Президента України щодо розширення мережі дошкільних закладів,- наголосив у вітальному голова райдержадміністрації Григорій Івасишин. – Адже дошкільна освіта дає можливість дітям повноцінно підготуватися до школи, а батькам реалізувати своє право на працю. Сьогоднішня подія засвідчила, що лише спільними зусиллями влади та громади нам вдасться реалізувати амбітні проекти по соціально-економічному розвитку населених пунктів».

Грамотами голів райдержадміністрації та районної ради за вагомий особистий внесок в соціально-економічний розвиток села  та багаторічну сумлінну працю було нагороджено кращих активістів громади.

Концертна програма, у виконанні майбутніх вихованців закладу додала присутнім святкового настрою. 

У ДНЗ для повноцінного функціонування групи для 20 дітей, відведено гардеробну, ігрову кімнату, простору спальню, навчальну кімнату, де зроблено сучасний ремонт та створено всі умови для навчання і виховання місцевих дошкільнят.

Відкриття дитячого садка сприятиме закріпленню населення у сільській місцевості і водночас забезпечить покращення демографічної ситуації у районі.