На Прикарпатті засудили юнака, який придбав наркотики через Інтернет


У Калуші засудили молодого чоловіка, який восени минулого року у невстановленої слідством особи через всесвітню мережу Інтернет незаконно придбав психотропну речовину, обіг якої заборонено.

Своє замовлення він отримав кур'єрською поштою. Стверджує, що купував для себе і не планував наркотики перепродавати. Згідно з матеріалами справи, отримавши психотропну речовину, обіг якої заборонено, він вийшов з приміщення, де отримав посилку та майже одразу на бульварі Незалежності був затриманий із нею калуськими правоохоронцями, пишуть ”Вікна”.

В судовому засіданні обвинувачений вину у скоєному визнав повністю та запевнив, що наркотики придбав для себе. Його дії було кваліфіковано за ст.309 ч.2 КК України, так як він вчинив незаконне придбання, зберігання без мети збуту психотропних речовин у великих розмірах.

Але покарання суд вирішив призначити із застосуванням ст.69 КК України, перейшовши до більш м’якого виду основного покарання не зазначеного в санкції зазначеної статті у вигляді штрафу — двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 гривень).

Крім цього, з молодого чоловіка на користь держави буде стягнуто 460,8 грн. витрат за проведення судово-хімічної експертизи. Полімерний пакет з перфоророваним на квадратики папером (п’ятдесят квадратів), що містить особливо небезпечну психотропну речовину, буде знищено.