На Прикарпатті жителі села Бовшів отримали нову амбулаторію


Напередодні Дня незалежності в селі Бовшів відбулося урочисте відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини.
На захід завітали перший заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, депутат обласної ради Микола Олінійчук, голова райдержадміністрації Григорій Івасишин, голова районної ради Петро Стрембіцький, працівники медичної галузі та місцеві жителі.

За словами сільського голови села Бовшів Ганни Очкур, намір відкрити у селі амбулаторію загальної практики сімейної медицини визрівав давно. «Адже у селі проживає близько 1400 людей, а ФАП, який знаходився у приміщенні дитячого садка,  не міг повністю задовольнити потреби в якісному медичному обслуговуванню місцевого населення», – розповідає Ганна Очкур.

Спільними  зусиллями обласної, районної, місцевої влади відтепер громада має новеньку амбулаторію.

На роботи з реконструкції використано 230 тис. грн., 76 тис. грн. -  з сільського бюджету. Новий медичний заклад обладнано відповідно до сучасних вимог:  є водопостачання, в тому числі гаряча вода, внутрішній санвузол,  встановлені нові вікна та двері, виконані оздоблювальні роботи. Працюватиме кабінет прийому пацієнтів, кабінет щеплень та маніпуляційна. А головне, що хворих буде обслуговувати сімейний лікар.

 «В країні триває реформа медичної галузі і важливою складовою процесу модернізації охорони здоров’я є створення належних умов для роботи медичного персоналу, а також підвищення комфортності відвідування медичних закладів для пацієнтів. Це є одним із завдань, які ставить перед нами Президент України Віктор Янукович. Я радий, що Бовшів оновлюється та стає сучасним. Кожного року в цьому населеному пункті ми відкриваємо новий об’єкт. Це і комфортна роздягальня на стадіоні,  і відремонтований будинок культури, і дитячий садок, і сьогодні – амбулаторія», – наголосив у вітальному слові голова Галицької РДА Григорій Івасишин.

Перший заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Микола Олінійчук передав бовшівчанам привітання від обласної влади. «З появою амбулаторії підвищиться рівень доступності первинної медичної допомоги населенню. Тепер людям не доведеться їхати за консультацією до місцевих поліклінік та лікарень — отримати її можна неподалік від своїх будинків», – зазначив Микола Олінійчук.