На війні загинули троє захисників з Прикарпаття


Прикарпаття втратило у бою з окупантами трьох захисників - Михайла Проціва, Захара Скляра та Михайла Глібчука.

Так, сумна звістка сколихнула Кутську громаду - на війні загинув Михайло Глібчук із с-ща Кути.

Прощання із полеглим бійцем відбудеться завтра, 24 грудня 2023 року, о 13год. на майдані Незалежності м. Косова.

Захищаючи Батьківщину від ворожої навали, загинув і мешканець с. Надіїв Михайло Проців, повідомляє міський голова Долинської громади Іван Дирів.

Про час та деталі похорону повідомлять згодом.

На зображенні може бути: 1 особа та текст «загинув аукраϊну заслуговуе на те, щоб вчно пам ятали його подвиг процв михайло васильович 19.11.1974 20.12.2023 номер обслуги кулеметного вi̇ддлення взводу вогневой пдтримки грсько-штурмовой роти вi̇йськовой частини A3028 вi̇йськовой частини A4267 загинув 20 грудня 2023 року внаслдок наступально- штурмовиз дёй противника ході оборонного бою, отримавши поранення, несумсн життям, бля н—.п. спрне бахмутського району донецькой област. про дату зустричи тла захисника та чин похорону буде повдомлено додатково вічна слава захисников украёни»

На Донеччині, виконуючи бойове завдання, 20 грудня загинув 26-річний прикарпатський пластун Захар Скляр, повідомляють на сторінці Лісові Чорти.

Прощання з Захаром відбудеться в Івано-франківську, час та місце чину поховання додатково повідомлять.

Довідка: З початком антитерористичної операції в 2014 р. разом з сім’єю переїхав з Луганщини до Івано-Франківська, де у 2015 р. вступив до тутешнього осередку Пласту та став виховником гуртка «Ворони» в 27 курені ім. В. Івасюка. Був інструктором з картографії та орієнтування.

Згодом став членом 3 куреня УСП «Лісові Чорти» в кодлі «Хом’як». Учасник вишкільного табору «Лісова школа» в 2017 р. В 2016 р. пройшов Крайовий вишкіл виховників № 151 у Івано-Франківську та Кваліфікаційний вишкіл дійсного членства #104. Активний в пластовому житті, учасник, інструктор та співорганізатор пластових таборів, мандрівок, подій, акцій. Захоплювався їздою на велосипеді, мандрами, читанням та грав на гітарі.

В 2020 р. переїхав до Польщі. Проживав у м. Люблін, де активно долучився до розвитку місцевого осередку Пласту. Склав пластову присягу 1.08.2020 у відкритому морі, поблизу м. Хел, Польща. У липні 2021-го був комендантом найбільшого на той час українського пластового табору в Польщі - «Мамаєва Слобода».

З 2015 по 2019 р. навчався на факультеті математики та інформатики Прикарпатського Національного університету ім. В. Стефаника у Івано-Франківську. Закінчив військову кафедру і отримав звання молодшого лейтенанта.

З березня 2018 по серпень 2019 працював веломеханіком у веломагазині-майстерні REZKO у Івано-Франківську. З переїздом до Польщі навчався на факультеті управління та менеджменту Люблінської політехніки. Після відкритого російського вторгнення зголосився до Збройних сил України. Воював як лейтенант у складі 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади. Залишились батьки, молодший брат пластун Арсен та кохана дівчина Настя.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!