На вуличне освітлення в Івано-Франківську виділяють недостатньо коштів


В обласному центрі Прикарпаття державному підприємству «Міськсвітло» виділяється недостатня кількість коштів, щоб забезпечувати місто належним вуличним освітленням. Такі висновки можна зробити згідно з довідкою до проекту рішення щодо роботи підприємства за 2011- І півріччя 2013 року, який сьогодні розглядав Івано-Франківський виконавчий комітет міської ради.
«В 2013 році за І півріччя при потребі в коштах на проведення робіт з експлуатації та поточного ремонту мережі зовнішнього освітлення м. Івано-Франківська в сумі 5,5 мільйони гривень передбачено у кошторисі Департаменту комунального господарства, транспорту та зв’язку виконавчого комітету міської ради кошти у сумі 3,2 мільйони або 60 % від потреби», - йдеться у рішенні, повідомляє  ІФпортал.
 
Ситуація з недофінансуванням мала місце і в минулих роках.
Наприклад, у 2011 при потребі 3,3 мільйони фактично було передбачено 2,8 мільйони гривень, в 2012 році при потребі 5,2 мільйони, передбачено у кошторисі кошти у сумі 3,3 мільйони.
 
Як розповів директор ДП «Міськсвітло», сьогодні надзвичайно критичної ситуації у роботі підприємства через недофінансування не існує. Проте, не варто забувати про зношуваність систем освітлення, на що кожного року потрібно виділяти кошти.
 
«На даний момент ми встигаємо усувати пошкодження та підтримувати освітлення на відповідному рівні. Але, на жаль, хотілося би більше вкладати в мережі і замінювати швидше обладнання. Ми зараз ще встигаємо усувати виклики мереж. Як буде в майбутньому, - спрогнозувати важко», - пояснив Юрій Волошанський.
 
Загалом, станом на початок серпня, в мережах зовнішнього освітлення працює 7880 енергозберігаючих світильників та 3604 світильників з лампами розжарювання.