Надвірнянська міська рада вимагає повернути незаконно приватизовану землю людям


За межами Надвірної приватизовано земельну ділянку, площею 14 га, яка належала до земель сільськогосподарського призначення, оскільки на час приватизації перебувала у користуванні людей. Дане питання сьогодні розглянула сесія Надвірнянської міської ради.

На сесії також присутні народні депутати України Юрій Дерев'янко та Анатолій Дирів. Власне, останній стверджує, як повідомляє наш кореспондент, що ця ділянка була приватизована сімома особами, а згодом потрапила у треті руки. Як стверджує Дирів, ці люди є близькими до одного із депутатів обласної ради, повідомляє "Фіртка".

Цікавим у цій ситуації є ще й те, що згідно закону, землі поза межами населених пунктів можна приватизовувати тільки за розпорядженням голови Держземагенства, який одноосібно приймає рішення у даних питаннях. Відповідно, якщо земля уже перепродана третім особам, то її у власника вилучити неможливо.

Відтак, при спільному обговоренні питання на сесії було прийнято рішення впливати на голову держземагенства, щоб він відкликав незаконно видані розпорядження про приватизацію землі.

Окрім того, після розгляду даного питання, на сесії було оголошено перерву і  депутати вирушили у Надвірнянську районну прокуратуру, щоб залучити її до вирішення прецеденту. Після перерви розгляд питання продовжиться. Обранці мають намір обговорити доцільність направлення представницької делегації у складі депутатів обласної та Верховної Ради на колегію ОДА з приводу незаконної, як вони вважають, приватизації землі.