Нардеп Ольга Сікора заявляє про синці і демонструє відео обшуку на металодетекторі


У четвер, 12 вересня, народний депутат України Ольга Сікора звернулася у Калуський МВ УМВС в Івано-Франківській області із заявою про кримінальне правопорушення – перешкоджання роботі народного депутата, спричинення йому тілесних ушкоджень, заподіяння шкоди життю і здоров’ю.

Заяву подано за фактом правопорушення. Відкрито кримінальне провадження, інформацію внесено до реєстру кримінальних розслідувань, повідомили ”Вікнам” у прес-службі нардепа.

​10 вересня під час відкриття виробництв ТОВ «Карпатнатохім» співробітник охорони без розпізнавальних знаків під час візиту Прем’єр-міністра України у Калуш намагався силою вивести народного депутата з території підприємства, за що отримав від нардепа ляпаса. Цього ж дня охоронець написав заяву до Калуського міськвідділу міліції.

За словами Ольги Сікори, вона розраховувала, що інцидент буде вичерпано мирним шляхом, на те, що працівник охорони, його керівництво вибачаться за свої дії.

За твердженням нардепа, синці на її руках належними чином зафіксовані і свідчать, що проти неї було застосовано силу.

У мережу викладено відео, як Ольга Сікора проходить огляд через металодетектор.

На переконання нардепа, це є порушенням ст. 27 Закону України «Про статус народного депутата України» (обшук, затримання народного депутата чи огляд особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення народного депутата, а також порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції та застосування інших заходів, що відповідно до закону обмежують права і свободи народного депутата, допускаються лише у разі, коли Верховною Радою України надано згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, якщо іншими способами одержати інформацію неможливо).