Нацкомісія перевірить "Прикарпаттяобленерго" через порушення законодавства


За зверненнями споживачів Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, перевірить окремих операторів систем розподілу та електропостачальника

Про це йдеться на сайті Нацкомісії, пише Бліц-Інфо. Так, комісія проведе позапланові невиїзні перевірки ПрАТ «ДТЕК КИЇВСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ», ТОВ «КИЇВСЬКІ ЕНЕРГЕТИЧНІ ПОСЛУГИ» та АТ «ПРИКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО».

Постанови про проведення таких перевірок були прийняті Регулятором 7 червня 2022 року. Підставою для них стали звернення та скарги споживачів про незадовільне надання вказаними підприємствами послуг у сфері електроенергетики.

Зокрема, «ПРИКАРПАТТЯОБЛЕНЕРГО» не дотримувалось вимог законодавства, що регулює функціонування ринку електричної енергії, при здійсненні тимчасового приєднання електроустановок споживача до системи розподілу у період дії в Україні воєнного стану.

"НКРЕКП й надалі реагуватиме на усі звернення та скарги споживачів в разі порушення їх законних прав щодо користування послугами, що надаються суб’єктами господарювання - ліцензіатами. Водночас, Комісія закликає ліцензіатів дотримуватись вимог законодавства, що регулює функціонування ринку електричної енергії", - йдеться у повідомленні пресслужби.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!