Не варто ламати пропрацьований план, - голова ОДА про бажання Богородчанщини приєднатись про Франківського району


Сьогодні, 2 червня мешканці Богородчанського району пікетували ОДА.

Вони вимагали дослухатись до думки громади та приєднати Богородчанщину до Івано-Франківського району, а не як передбачається – Надвірнянського.

Під час брифінгу голова ОДА Віталій Федорів, нагадав, що реформа децентралізації визначена, як одна з найуспішніших. У пріоритеті була добровільність приєднання, аби розвивати громади. Перспективний план, який затвердили раніше передбачає 61 громаду. Питання щодо районів лежить у цій площині, але визначення районів знаходиться на субрегіональному рівні.

«ОДА не стояла осторонь, але тут основною була думка експертів Мінрегіону. Кінцевого бачення щодо повноваження та функцій районів ще немає. За даними експертів, у нашій області передбачається п'ять районів. Вважаю, що якщо зараз добре пропрацьовану думку і висновки експертів Мінрегіону ламати, то це може призвести до зменшення районів. Якщо ми вже говоримо про Надвірнянський район, то може статись так, що у нас буде тільки три райони, а не п'ять», - наголосив голова ОДА.

Відтак, він просить людей дочекатись визначення повноважень майбутніх районів.

Нагадаємо, на останній сесії обласної ради свободівець Манолій Піцуряк зачитав звернення від громади Богородчанщини до голови ОДА Віталія Федоріва з проханням врахувати волю мешканців краю та внести зміни до запропонованого проєкту.

Наступного дня прикарпатець Михайло Гарбуз зареєстрував петицію до президента з вимогою приєднати Богородчанщину до Франківського району.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!