Негода на Івано-Франківщині спричинила перебої з електропостачанням в шести районах


Сильні вітри та грози, що пронеслися територією області минулої ночі, спричинили перебої з електропостачанням в шести районах Івано-Франківщини.

Сильні вітри та грози, що пронеслися територією області минулої ночі, спричинили перебої з електропостачанням в шести районах Івано-Франківщини.

Станом на 9.00 повністю без електропостачання перебуває 10 сіл. Це Колодіївка, Добровляни в Тисменицькому районі, Дземброня, Зелене, Шебене, Трійця в Верховинському, Келехів в Снятинському районі, Пилипи та Кропивник в Коломийському районі, Верхній Майдан в Надвірнянському.

Частково без світла 12 населених пунктів – Вовчинець Івано-Франківської міськради, Тростянець, Заболотів, Снятин, Потічок, Зібранівка на Снятинщині, Старуня на Богородчанщині, Нижній Вербіж, Верхній Вербіж, Сапогів на Коломийщині, та Красне і місто Надвірна на Надвірнянщині.

«Стихію неможливо передбачити, якщо в деякі райони області ледь зачепило, то в інших пронісся справжній ураган, - зазначив технічний директор ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник. – Так, у Печеніжині, що на Коломийщині, вітер зламав дерево і кинув його на лінію, що вела до підстанції, порвавши п’ять прольотів проводу. Вранці ми відновили електропостачання споживачам, але шкода серйозна, тож наші фахівці наразі працюють на місці в посиленому режимі».

Як повідомили в енергокомпанії до ліквідації аварійних вимкнень залучені оперативно-виїзні бригади обленерго. До кінця дня планується завершити усі відновлювальні роботи.

 

Увага!

На сьогодні, 31 липня, синоптики попереджають про штормове попередження на території Івано-Франківська та області. Очікується сильний вітер, дощі та грози.

У зв’язку з цим енергетики закликають споживачів бути максимально обережними знаходячись поруч з енергообладнанням та електролініями і у випадку виникнення аварійної ситуації негайно звертатися на цілодобову телефонну лінію ПАТ «Прикарпаттяобленерго» за безкоштовним номером 0 800 50 40 20.