Незвична благодійність: На Надвірнящині турецька компанія безкоштовно ремонтує дорогу


Дорогу територіального значення Т-09-05 "Делятин - Раківчик" у селищі Ланчин, що на Прикарпатті, за власні гроші ремонтує турецька компанія "Onur" в межах благодійної допомоги постраждалим від стихії областям України.

Фірма ремонтує три кілометри 200 метрів шляху у центральній частині селища, пише Суспільне.

Голова Ланчинської ОТГ Володимир Попович каже, що червневі паводки замулили дощову каналізацію на цій ділянці дороги. Вода текла до житлових будинків.

"Повінь показала слабкі місця дороги. І підтвердила, що частина дороги не була готова до приймання стічних вод. Оскільки ми готувалися до капітального ремонту цієї дороги ще два роки тому, практично вона була занесена дерев’яними щитами. Тому це призвело до того, що шлях повністю замулений", - розповів очільник села.

Володимир Попович каже, що вартість ремонту становить від 60 до 70 мільйонів гривень. Усі гроші надала турецька компанія.

Щодня тут працює близько 80 людей. Капітальний ремонт розпочали тиждень тому. Зараз прочищають каналізацію, знімають старий асфальтобетон.

Сьогодні почали фрезерування, далі дорогу залиють бітумною емульсією і встановлять нове дорожнє покриття. Також тут облаштують тротуари. За словами інженера компанії Романа Івасівки, вже відремонтували 1,5 км дороги.

"Ця дорога - загального користування, тому конструктив робочої одежі повинен бути якомога сильніший, щоби міг витримувати навантаження. За попередніми договорами, по закінченні гарантійного терміну фірма надалі здійснюватиме експлуатацію цього шляху. Тобто виїжджатиме на місце та перевірятиме", - каже Роман Івасівка.

Ремонт цієї дороги планують завершити до початку вересня.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!