НКРЕКП планує ще раз розглянути питання щодо підвищення тарифів на воду для франківців


НКРЕКП планує у березні 2023 року включити до порядку денного засідання НКРЕКП у формі відкритого слухання питання про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

Про це повідомили на сайті держрегулятора.

"Звертаємо увагу на те, що наразі опрацьовується можливість встановлення вказаних тарифів двома етапами: з 01.04.2023 та з 01.07.2023, з урахуванням зазначених в обґрунтувальних матеріалах підходів. Зокрема, проєкти тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення були ретельно перевірені, їх зміна відповідає вимогам чинного законодавства. З метою стримування фінансового навантаження на споживачів, та водночас для забезпечення їх послугами централізованого водопостачання та централізованого водовідведення належної якості Регулятором були мінімізовані витрати у структурі тарифів",- йдеться у повідомленні.

Ознайомитися з підходами до формування тарифів можна за посиланням.

Зокрема, для споживачів Івано-Франківськводоекотехпрому новий тариф пропонують:

на період з 1 січня до 30 червня 2023 року на  централізоване водопостачання – 12,09 грн (без ПДВ), на водовідведення - 13,99 грн (без ПДВ);

з 1 липня 2023 року на централізоване водопостачання – 13,65 грн (без ПДВ), водовідведення – 16,59 грн (без ПДВ).

Нагадаємо, 27 грудня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила постанову про підвищення тарифів на водопостачання на 10-30% залежно від регіону на наступні пів року.

Втім, вже 30 грудня НКРЕКП скасувала постанову про підвищення тарифів на водопостачання, яку ухвалила раніше.

До теми: Наступного року франківцям двічі підніматимуть тарифи на воду і каналізацію.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!