Новопризначеному голові Надвірнянської РДА Михайлу Іваночку намагалися дати хабара


Вчора зранку в приміщенні Надвірнянської РДА до офіційного представлення губернатором області голови виконавчої гілки влади району, вітаючи з призначення на посаду голови Надвірнянської РДА Михайла Іваночка, сільський голова села Добротів Надвірнянського району Мельник Михайло Михайлович запросив очільника району на відкриття відповідного меморіалу в селі Добротів.

азом з запрошенням Михайло Мельник намагався вручити голові Надвірнянської РДА Михайлові Іваночко конверт з грошима, пише Надвірнянська Правда.

 На такий неправомірний факт Михайло Іваночко відреагував досить радикально, як кажуть згідно чинного законодавства - одразу повідомив місцеву міліцію та СБУ про намагання зі сторони 70-літнього сільського війта Добротова незаконно "придобритися". 

По даному факту надвірнянським РВ УМВС відкрито кримінальне провадження, триває досудове розслідування. Нагадаємо, що згідно статті 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі) передбачена кримінальна відповідальність від штрафу до позбавлення волі.