Новим єпископом УГКЦ в Одесі стане ігумен івано-франківського монастиря


У четвер, 13 лютого 2014 року, у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець, дав свою згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів на єпископа та призначення на Екзарха Одеського високопреподобного отця Михайла Бубнія, ЧНІ, дотеперішнього настоятеля монастиря отців редемптористів в Івано-Франківську та пароха парафії Матері Божої Неустанної Помочі, надаючи йому титулярний осідок Тубурсіко-Буре.

Про це повідомляє інтернет-портал Української греко-католицької церкви.

Інтронізація Правлячого єпископа Коломийсько-Чернівецької єпархії відбудеться у третій тиждень Великого посту

Хіротонія нового Екзарха Одеського відбудеться у квітні. Про це повідомляє сайту Радіо Ватикану.

Кримський Верховноархиєпископський екзархат утворений шляхом виокремлення його з дотеперішнього Одесько-Кримського екзархату УГКЦ. Він охоплює територію Автономної Республіки Крим з осідком у Сімферополі.

Відповідно до церковного законодавства, Адміністратором обох екзархатів (Одеського та Кримського) до часу інтронізації новойменованого Екзарха Одеського буде владика Василь (Івасюк).

Біографічна довідка
Народився 16 вересня 1970 року в с. Хлівчани Сокальського району Львівської області.
У 1991 році вступив до Львівської провінції Чину Найсвятішого Ізбавителя (редемптористи). 7 квітня 1996 року склав довічні обіти.

Священичі свячення прийняв 19 серпня 1997 року в церкві Преображення Господнього у Львові [святитель Блаженніший Любомир (Гузар).

Богословську освіту і священичу формацію здобував у Вищій духовній семінарії отців редемптористів у Кракові (філософія) та Тухові (богослов’я) в Польщі. Закінчив семінарію в 1998 році, здобувши ступінь магістра богослов’я.

У серпні 2001 року призначений ігуменом монастиря та настоятелем храму Святих апостолів Петра і Павла у м. Новояворівську (Львівщина).

Від 9 травня 2005 року до вересня 2007 року був ігуменом монастиря Святого Альфонса у Львові. Водночас проводив численні парафіяльні реколекції та місії для різних груп вірних на Львівщині, Тернопільщині та США.

Від 2010 року понині виконує обов’язки ігумена монастиря Святого Йосифа та пароха церкви Матері Божої Неустанної Помочі в м. Івано-Франківську.

13 лютого 2014 року у Ватикані було повідомлено, що Святіший Отець Франциск поблагословив рішення Синоду Єпископів УГКЦ про призначення ієромонаха Михайла Бубнія, ЧНІ, Екзархом Одеського екзархату.