Обласну програму «Молодь Прикарпаття» оновлюють


Громадська рада при облдержадміністрації проаналізувала стан виконання обласної комплексної програми «Молодь Прикарпаття (2010-2015 рр.) » та обговорила зміни до її концепції.

Програма була розроблена з метою проведення якісно нової молодіжної політики та затверджена рішенням сесії обласної ради від 27.11.2009 р. №933-34/2009. Втім, під час її реалізації виникла необхідність модернізації окремих положень та зміни пріоритетів молодіжної соціальної політики, повідомляють "Паралелі"

«Було дуже багато пропозицій від молодіжних громадських організацій, активістів та депутатів обласної ради щодо змін в молодіжну програму та напрямків її реалізації, - зазначає начальника управління сім'ї та молоді департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Маряна Озорович. - Зважаючи на це, ми створили робочу групу для напрацювання оновленої концепції програми «Молодь Прикарпаття».

Як і раніше, молодіжна політика в області буде реалізовуватися за кількома тематичними напрямками. «Єдине, що нового, то ми об’єднали ці напрями в своєрідні проекти, щоб досягнути конкретного результату. Наприклад, у розділі «Працевлаштування та занятість молоді» ми визначили основні проекти, за якими будемо працювати. Це самозайнятість молоді та відкриття підприємницької діяльності, працевлаштування для молоді у сільській місцевості, комплекс заходів на подолання молодіжного безробіття в області в цілому», - говорить Мар’яна Озорович.

Оновлена концепція програми «Молодь Прикарпаття» пройде всі етапи громадського обговорення, буде розглянута на засіданні Молодіжної адміністрації та подана на затвердження сесії обласної ради.