Отруєні грибами прикарпатські селяни перебувають у стані ейфорії


У прикарпатських лісах продовжують шукати заблукалих грибників, а на Коломийщині грибами отруїлися шестеро людей.

Учора вранці до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС в області надійшло повідомлення про те, що в районі урочища Барва поблизу села Осмолоди Рожнятівського району заблукав у лісі під час збирання грибів 55-річний житель міста Калуша. До проведення пошукових робіт було залучено трьох працівників Осмолодського пошуково-рятувального відділення. Рятувальники знайшли бідолаху через годину й супроводили до автомобіля, пише АП.

У ніч на 24 вересня в реанімаційне відділення Коломийської центральної районної лікарні з діагнозом «отруєння грибами» госпіталізовано трьох жителів села Підгайчиків Коломийського району: 76-річну жінку, її 48-річного сина та їх 61-річного родича. Як з’ясувалося, того дня люди, назбиравши в лісі грибів, приготували з них страву та спожили. Ввечері у потерпілих погіршилося самопочуття і вони викликали швидку медичну допомогу. Після проведення реанімаційних заходів 76-літня жінка померла в Коломийській центральній районній лікарні. 

Двоє інших потерпілих наразі госпіталізовані в Івано-Франківську обласну клінічну лікарню для подальшого лікування. Стан хворих середньої важкості. Ще двоє селян які отруїлися блідою поганкою, втекли з лікарні. Медики кажуть, що вони перебувають у стані ейфорії через отруту, якає в блідій поганці, а тому неадекватно оцінюють стан свого здоров’я.