Педагоги Прикарпаття обговорювали шляхи забезпечення якісної освіти


Створити належні умови для виховання, навчання, оздоровлення, розвитку творчих здібностей дітей – такі завдання ставлять перед собою, починаючи новий навчальний рік, працівники освітянської галузі.

Про шляхи забезпечення якісної освіти йшлося на обласній науково-практичній конференції педагогічних працівників. У виступах присутніх акцентувалося на тому, що в кожному сучасному закладі освіти повинен бути басейн, декілька спортивних залів, комп’ютерна техніка, рекреаційні зони, кваліфіковані кадри.

«Саме модернізацію освіти на перше місце в нових соціальних ініціативах ставити Президент України, адже необхідно навчати дітей у відповідності до технічного прогресу ти вимог сучасності, а для цього мають бути створені належні умови в закладах освіти та підготовлені кадри. З метою виконання доручень Президента України в нашій області зроблено чимало, але ще більше заплановано зробити. Тож наші спільні з вами зусилля мають бути спрямовані заради одного – гідної освіти підростаючого покоління», – наголосив у вітальному виступі заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Роман Іваницький.

На конференції педагогів зазначалося: у цьогорічних планах освітян – завершення другого спального корпусу і спорудження спортзалу Прикарпатського військово-спортивного ліцею та виготовлення проектно-кошторисної документації для фізико-технічного ліцею при Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

Йшлося й про проведення моніторингів учнівських знань, серйозні підходи до атестації вчителів, впровадження системи освітніх проектів, взаємодію у навчально-виховному процесі школи та сім’ї, науково-методичне забезпечення освітнього процесу тощо. Як наголосила заступник директора департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту, начальник управління освіти і науки Зінаїда Болюк, навчання педагогічних кадрів не менш важливе ніж навчання школярів, адже саме педагогів очікує чимало нововведень щодо програми навчання.