Перший дзвоник все ж таки пролунав і для школярів села Раковець Богородчанського району


Перший дзвоник у навчальних закладах на Прикарпатті пролунав традиційно – 1 вересня, однак не для всіх. У селі Раковець Богородчанського району батьки вирішили не пускати своїх дітей у школу, пояснюючи це неналежним станом приміщень, де навчаються учні.

З вимогою будівництва нової школи батьки у перший день вересня почали протести. Дане питання вирішувалося на всіх рівнях органів влади.

Зважаючи на важливість навчання дітей, та отримавши запевнення від керівництва обласної державної адміністрації у тому, що нова школа у селі Раковець буде зведена у найкоротші терміни, 9 вересня навчання у цій школі відновили.

Цього ж дня у Раковецькій загальноосвітній школі І-ІІст. Богородчанської районної ради відбулася урочиста лінійка, присвячена Дню знань. З побажаннями плідної праці та успішного навчання звернувся до педагогів та учнів школи заступник директора департаменту освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Дутчак. Крім того, учасників навчально-виховного процесу привітали очільники району, керівники органів місцевого самоврядування, дирекція школи.

Після святкового дійства діти сіли за парти та взяли старт у осяганні шкільних наук. Місцеві вчителі пообіцяли ущільнити графік занять, аби надолужити згаяне, і не допустити відставання від шкільної програми.