Після перевірки прикарпатської ідальні Фреймут прокуратура закликає батьків цікавитися як харчують дітей


Прокуратура Надвірнянського району Івано-Франківскьої області інформує: "Нещодавно на телеканалі «1+1» у програмі «Інспектор Фреймут» висвітлено перевірку якості харчування учнів Пнівської ЗОШ І-ІІІ ст. і зафіксовані факти антисанітарії та зіпсованої їжі.

Цілком не виключено те, що аналогічні випадки можуть статися  у кожному дитсадочку та школі нашого району. Тому Вам, батькам, необхідно уважніше придивлятися до того, як навчальні заклади годують Ваших дітей. У разі виявлення сумніву щодо неякісного харчування Ваших дітей Вам невідкладно слід звертатися у Надвірнянське управління державної санітарної епідеміологічної служби та відділ освіти РДА і на цілком законних підставах вимагати покращення якості харчування Ваших дітей, пише НП.

У зв’язку з тим, що у жовтні 2014 р. прийнято новий Закон України «Про прокуратуру», прокуратура Надвірнянського району не упов­новажена проводити згадані перевірки, однак наділена повноваженнями звертатися до суду з позовними заявами з метою захисту дітей.

Якщо на Вашу вимогу Надвірнянське управління держсанепідеміологічної служби зафіксує випадки неякісного харчування Вашої дитини у школі і ці порушення не будуть усунені, то зверніться в прокуратуру Надвірнянського району, яка заявить позовну заяву в інтересах Вашої дитини та в судовому порядку змусить відділ освіти РДА і директора будь-якої школи належним чином харчувати дітей".