Пісня Джамали про депортацію татар стала хітом в Криму


Джамала розповіла, що пісня "1944", з якою вона представить Україну не пісенному конкурсі Євробачення 2016, звучить з кожного кафе в анексованому Росією Криму.

Співачка уточнила, що сама не була на півострові вже півтора року, тому що не хоче, щоб її приїзд використовували в своїх цілях чиновники, які зараз при владі, передає Новое время. Батьки приїжджають в гості до співачки, але з дідусем, якому 87 років, вона не може бачитися.

У новому номері артистка розповідає, що на Євробаченні робить ставку не на політичну складову пісні, а на художню. Вона присвятила композицію своєї прабабусі, яку депортували до Киргизії, де також народилася Джамала, але завжди відчувала себе кримчанклю.

"До Криму ми поверталися дуже важко. Моя мама - вірменка, і тільки завдяки цьому нам вдалося купити будинок в селі Малореченському, звідки родом родина мого батька", - пише артистка і уточнює, що батьки спеціально розлучилися, щоб мати купила будинок під своїм прізвищем , тому що на той момент не можна було продавати кримським татарам.

Нагадаємо, що Європейський мовний союз не знайшов у пісні Джамали політичного підтексту. Деякі депутати Держдуми РФ упевнені, що ця пісня є загрозою для режиму в Криму.