Платникам з іноземними інвестиціями Прикарпаття відшкодовано автоматично 98% ПДВ


За процедурою автоматичного бюджетного відшкодування 6 платникам із іноземними інвестиціями повернуто 499,5 млн.грн. заявленого до відшкодування податку на додану вартість, що складає 98,1 відс. загальної суми, відшкодованої в автоматичному режимі.

Основна сума відшкодованого грошовими коштами ПДВ припадає на платників, які здійснюють експорт готової продукції власного виробництва.

Нагадуємо, для отримання автоматичного бюджетного відшкодування суб’єкту господарювання необхідно дотримуватися вимог, визначених Податковим кодексом. Зокрема платник податку не повинен перебувати у судових процедурах банкрутства, зобов'язаний мати всі необхідні відомості про себе та перебувати за своїм місцезнаходженням, а середня заробітна плата має бути вищою у 2,5 рази мінімально встановленого законодавством рівня.

Загалом, протягом січня-липня 2013 року 37 платникам із іноземними інвестиціями повернуто 1650,1 млн.грн. заявленого до відшкодування ПДВ, що становить 96,0 відсотків відшкодованого на розрахункові рахунки платників Івано-Франківщини сум податку на додану вартість.