Порошенко прилетів до України. Має встигнути до суду на 11


У понеділок, 17 січня, п'ятий президент України, лідер партії "ЄС" та нардеп Петро Порошенко прилетів до України

Літак прибув до аеропорту "Київ" у Жулянах. Втім, у аеропорту стався казус - Петра Порошенка з дружиною прикордонники не впускають до України. Під час проходження контролю у екс-президента забрали паспорт громадянина України та відмовилися його віддавати. Врешті Порошенку повернули документи і він разом із прихильниками пройшов повз численних правоохоронців.

А тим часом аеропорту до прибуття Порошенка зібралися сотні його прихильників з плакатами "Ні диктатурі", "Україні не личить Ze-кохання", "Є Порох, дамо вогню", "Україні потрібен Порох", "До булави треба голови", "Повернемо Україні гідність" тощо, пише Бліц-Інфо.

А тим часом пресслужба Державного бюро розслідувань повідомила, що Печерський районний суд міста Києва призначив судове засідання у кримінальному провадженні щодо постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «Л/ДНР» на 11 годину, 17 січня. Суд має розглянути клопотання про обрання Петру Порошенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю застави у 1 мільярд гривень.

Нагадаємо, Петру Порошенку висувають звинувачення у державній зраді. Як пише УП, йдеться про історію 2014-2015 року, коли уряд купував вугілля у шахт, які захопили бойовики. За версією слідства, схеми ініціювали російські високопосадовці. Поставки антрациту могли бути способом підтримати бойовиків і нашкодити українській державі. 

Крім Порошенка у справі фігурують проросійський політик Віктор Медведчук, який разом із експрезидентом нібито організовував весь процес, бізнесмен Сергій Кузяра, якому відводять роль перемовника, та ексміністр енергетики Володимир Демчишин.

Сам Петро Порошенко за кілька днів до підозри виїхав із країни. Він фактично втік з-під носа слідчих, які принесли йому повістку. Пізніше разом із адвокатами переконував, що не ховається і не збирається тікати від правоохоронців. А всю справу вважає політичним переслідуванням. 

Поки наближався "день ікс", правоохоронці сумлінно готувалися: не лише арештували майно Петра Олексійовича, а й отримали у суду дозвіл на його затримання. Через те, що Порошенко, будучи за кордоном, не з’являвся за викликами Державного бюро розслідувань. То ж тепер його можна силою привезти в суд, який вирішіть, чи брати п’ятого президента під варту.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!