Прокуратура судиться за повернення державі земельної ділянки на Івано-Франківщині


Прокуратура бореться за повернення державі земельної ділянки площею 1,4 га, вартістю близько 2,2 мільйони гривень у Тисменицькому районі на Прикарпатті.

У 2013 році рішеннями господарського суду Івано-Франківської області та Львівського апеляційного господарського суду підтверджено правомірність користування Товариством з обмеженою відповідальністю земельною ділянкою, яка на законних підставах належала Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

За таких обставин прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері, подавши касаційну скаргу, заперечила винесені судові рішення у Вищому господарському суді України.

Як повідомив начальник відділу представництва інтересів громадян та держави у суді прокуратури регіону Василь Майорчак, 27 січня 2014 року постановою Вищого господарського суду України задоволено касаційну скаргу першого заступника прокурора регіону, скасовано незаконні рішення судів про визнання за комерційною структурою права власності на земельну ділянку, а справу передано на новий розгляд до господарського суду Івано-Франківської області.

Таким чином, прокуратура здійснила захист інтересів держави у сфері земельних відносин та забезпечила скасування незаконних судових рішень.

При новому розгляді справи на вимогу прокуратури суд касаційної інстанції зобов’язав місцевий господарський суд врахувати численні докази приналежності спірної земельної ділянки та об’єкту нерухомого майна Державній службі України з надзвичайних ситуацій.