Проскуряков ознайомився з результатами реалізації проектів за схемою зелених інвестицій на Івано-Франківщині


рамках робочої поїздки до Івано-Франківської області Міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков ознайомився з результатами реалізації проектів за схемою зелених інвестицій, а саме із здійсненням теплосанації: заміна вікон, дверей та утеплення фасадів в загальноосвітніх школах І-ІІІ ступенів в с. П'ядики Коломийського району Івано-Франківської області та в с. Турка Коломийського району Івано-Франківської області.

В поїздці також взяли участь голова Івано-Франківської ОДА Вишиванюк М.В., голова Державної екологічної інспекції Жила П.Б., директор департаменту екологічної безпеки Мінприроди Гірман Ю.В.

Міністр детально ознайомився зі станом виконаних робіт по заміні вікон та вхідних груп, а також утепленню даху та фасадів. На обох об’єктах всі роботи виконані повністю, приміщення введені в експлуатацію.

Олег Проскуряков відзначив, що утеплення закладів соціальної інфраструктури призвело до економії використання паливно-енергетичних ресурсів у розмірі близько 30% та, як наслідок, до значного скорочення викидів парникових газів у атмосферу.

Міністр підкреслив, що і надалі буде продовжувати особисто здійснювати контроль за ходом та термінами виконання робіт на всіх об’єктах цільових екологічних (зелених) інвестицій, аби останні були здані вчасно, згідно з графіком завершення робіт, погодженим з японською Організацією з розробки новітніх енергетичних та промислових технологій (НЕДО) в рамках виконання Договору з продажу одиниць установленої кількості.