Прикарпатці навчали харків'ян, як розвивати зелений туризм


Харків’яни здійснюють навчально-ознайомчий візит на Івано-Франківщину, у рамках якого планують вивчити досвід розвитку підприємництва у сфері сільського зеленого туризму на Прикарпатті.

В Обласному центрі розвитку туризму відбулася зустріч начальника управління туризму та міжнародної технічної допомоги департаменту міжнародного співробітництва, євроінтеграції та розвитку туристичної інфраструктури облдержадміністрації Н.Гасюк і голови Регіонального туристично-інформаційного центру П.Горішевського з представниками департаменту культури і туризму Харківської облдержадміністрації, ГО «Інститут соціальної політики регіону» і Харківського регіонального офісу з підтримки реформи місцевого самоврядування, які спільно реалізують проект «Підтримка підприємницьких ініціатив сільських мешканців у сфері зеленого туризму».

Н.Гасюк ознайомила гостей зі станом розвитку туризму в області, ходом реалізації проекту ЄС «Івано-Франківська область – край для туризму».

П.Горішевський розповів про процедуру добровільної категоризації садиб сільського зеленого туризму в області, ініціативу команди проекту провести у травні  «Літню школу» з питань розвитку туризму в Івано-Франківській області.

Програмою Школи передбачено проведення навчальних модулів провідними спеціалістами в галузі сільського зеленого туризму, права та сфери послуг, ознайомлення з успішними практиками, обмін досвідом та ідеями щодо розвитку туризму на Івано-Франківщині.

Представники кластеру народних художніх промислів «Сузір’я» презентували для харків’ян результати свої роботи. Нагадаємо, що кластер створений у 2004 р. у рамках програми кластерної моделі «Ліжникарство та інші народні художні промисли на Прикарпатті». Ця програма розроблена Прикарпатським науково-аналітичним центром з метою прискорення зростання рівня розвитку малого підприємництва в Івано-Франківській області, скорочення безробіття, створення нових товарів та послуг. Крім того, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.01.2010 р. 

№ 145-р Івано-Франківську область, на території якої створено кластер народних художніх промислів «Сузір'я», було визначено базовою для впровадження кластерної моделі розвитку таких промислів із наступним поширенням досвіду створення кластерів в інших регіонах України.