Прикарпатець займався шахрайством з продажу меблів


Івано-Франківщині міліція задокументувала майже два десятки випадків шахрайств з продажем меблів. У їх вчиненні правоохоронці мають підстави підозрювати приватного підприємця з Надвірнянщини.

Злочинну діяльність надвірнянця правоохоронці припинили у лютому цього року, але потерпілі від його дій зголошуються ще й у квітні. Зокрема, днями в міліцію звернулися троє односельців підозрюваного, які віддали йому гроші, але обіцяних меблів так і не діждалися. Дехто з потерпілих, замовляючи меблі за порівняно низькою ціною, встиг віддати підприємцеві лише завдаток, а окремі оплатили всю суму відразу. Отримані ж гроші зловмисник використовував у власних цілях, а будь-яких дій щодо виконання замовлення та доставки не здійснював. Загалом же йому вдалося шляхом обману заволодів коштами у гривнях та доларах США на суму понад 60 тисяч гривень.

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). За такі дії зловмиснику можебути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Тим часом працівники міліції перевіряють ймовірну причетність підозрюваного до аналогічних злочинів і просять звертатись до міліції усіх, хто став жертвами шахрайства.