Прикарпатська молодь дискутувала про права людини


Щороку 10 грудня Україна та увесь світ відзначають Міжнародний День прав людини.

Саме цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини, яка є основою міжнародних стандартів у сфері прав людини.

Тож з цієї нагоди про свої права та їх захист дискутували за круглим столом молодь, лідери громадських організацій, студентського та учнівського самоврядування в молодіжному європейському центрі облдержадміністрації.

Захід ініційовано управлінням сім’ї і молоді департаменту освіти науки, сім’ї, молоді та спорту ОДА за підтримки Молодіжної адміністрації.

На заході учасники активно обговорювали права та свободи людей, зокрема, громадян України. Дискусія дала можливість виступити кожному та висловити власну думку відкрито.

Ведуча дискусії  Катерина Говера зазначила, що  28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла Конституцію України, в якій відображені всі норми, які проголошені Загальною декларацією прав людини та зазначено, що утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави.

На сьогодні дуже важливо, щоб кожна людина знала свої права, які визнані державою та суспільством. Права людини не даруються державою, а належать кожному від народження. Всі права людини – громадянські, політичні, економічні, соціальні є універсальними, неподільними, взаємозалежними та взаємопов’язаними. Вони є основою людського існування та розвитку.