Прикарпатські платники податків сплатили за воду понад 10 мільйонів гривень


За десять місяців п.р. платники збору за спеціальне використання води спрямували до зведеного бюджету 10,6 млн. грн., в тому числі до місцевих бюджетів – 5,3 млн.грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження збільшились на 169,5 тис.грн. Про це повідомив відділ місцевих, ресурсних, рентних, неподаткових та митних платежів управління оподаткування та контролю окремих об'єктів і операцій Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області.

Наразі на Івано-Франківщині зареєстровано близько 3,3 тисяч юридичних та фізичних осіб-підприємців -  платників збору за спеціальне водокористування.

Відповідно до статті 323 Податкового кодексу України, платниками даного збору є водокористувачі – суб’єкти господарювання незалежно від форм власності: юридичні особи, їх філії, відділення, представництва, інші відокремлені підрозділи без утворення юридичної особи (крім бюджетних установ), постійні представництва нерезидентів, а також фізичні особи – підприємці, які використовують воду, отриману шляхом забору води з водних об’єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні водокористувачі), та використовують воду для потреб гідроенергетики, водного транспорту і рибництва.