Прикарпатський АМКУ виявив екологічно чистий продукт без належного підтвердження


В результаті здійснення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання, що діють на ринку соціально важливих продуктів харчування, в роздрібній мережі м.Івано-Франківська виявлено в продажі рис, гречку, горох лущений виробництва ДП «Крупозавод «Озерянка», на лицьовій поверхні упаковки яких розміщено напис «Екологічно чистий продукт».
Екологічне маркування застосовується до продукції, яка пройшла оцінку відповідності екологічним критеріям, встановленим для відповідної категорії продукції. 
Оскільки Підприємство не пройшло оцінки відповідності своєї продукції екологічним критеріям, законних підстав застосовувати на упаковках своєї продукції напис «Екологічно чистий продукт» воно  не мало, що свідчить про намагання ввести в оману споживачів.
Дії підприємства, які полягали у поширенні на упаковках гороху лущеного, рису та крупи гречаної неправдивої інформації про їх споживчі властивості шляхом розміщення напису «Екологічно чистий продукт»,  адміністративною колегією обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України  визнано порушенням Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» у вигляді поширення інформації, що вводить в оману споживачів. На порушника накладено штрафні санкції в розмірі 38 тис.гривень.