Прикарпаття відвідали експерти Академії електронного врядування Естонії


Прикарпаття відвідали експерти Академії електронного врядування Естонії.

Як повідомляє ОДТРК, черговий візит відбувся в рамках реалізації проекту «Підтримка розвитку електронного врядування в Івано-Франківській області», головним виконавцем якого є Академія електронного врядування Естонії, за фінансової підтримки Шведського агентства з міжнародного розвитку (SIDA). Партнерами проекту є облдержадміністрація, Івано-Франківський регіональний центр з інвестицій та розвитку, громадська організація «Агентство з розвитку приватної ініціативи».

Візит мав на меті, зокрема, ознайомити посадових осіб обласної держадміністрації та органів місцевого самоврядування пілотних міст області, що беруть участь у проекті (Івано-Франківськ, Калуш, Долина) з подальшими планами в напрямку його реалізації. Так, менеджер проекту Академії електронного врядування Естонії Єлізавета Креньова повідомила про те, що подані до Шведського агентства з міжнародного розвитку технологічні проекти щодо обраних інструментів електронного врядування були підтримані та реалізацію проекту продовжено до червня 2015 року. Попередньо загальна тривалість проекту, що розпочався у вересні 2012 року, становила 18 місяців.

На цей час експерти проекту розробили концепцію підтримки електронного врядування в Івано-Франківській області, а також описи технічних завдань таких технологічних проектів: електронна система документообігу для Івано-Франківська, Калуша та на обласному рівні; географічна інформаційна система для Калуша, Долини та Івано-Франківська; центр обслуговування дзвінків (call-center) для Калуша та Долини.