"Ніякої паніки", - франківці добровільно записуються в ряди військових частин


У неділю, 2 березня, в Івано-Франківську почали проводити підготовчі заходи до мобілізації.

Як пояснив на віче перший заступник міського голови Зіновій Фітель, наразі військозобов’язаних оповіщують повістками з метою уточнення їх наявності на місцях. Ситуацію про підготовку мобілізаційних заходів у місті "Репортеру" пояснив військовий комісар Івано-Франківського міського комісаріату Ігор Сорокопуд.

"Рішенням в. о. президента України Турчиновим вчора, 1 березня, Збройні Сили України були приведені в повну бойову готовність, - коментує підполковник Ігор Сорокопуд. - Відповідно до цього військові комісаріати здійснюють певні заходи з виконання цього рішення."

За його словами, наразі під стінами міського війського комісаріату зібралось чимало іванофранківців, які хочуть добровільно записатися до мобілізаційних ресурсів військових частин.

"Паніки ніякої немає, - наголошує Сорокопуд. - Тому що біля військового комісаріату зібралося дуже багато людей, добровольців, які хочуть записатися в ряди і, у разі оголошення мобілізації, бути мобілізованими в ті військові частини, які потребують мобілізаційних ресурсів. Сьогодні було підписано розпорядження міського голови про невідкладні заходи з підготовки до проведення мобілізації людських і транспортних ресурсів. І зараз проводимо заходи щодо навчальних зборів військовозобов'язаних. Ми працюємо в повному порядку, ніякої паніки й ажіотажу не відмічається."